Popular

Sunday, 26 April 2020

STUFF SQUID RECIPE - KELANTAN STYLE

Hello there my dear readers, 💗

Today I'm going to share my very own version of Kelantanese Stuff Squid ( Sotong Sumbat Kelantan ) It's succulent and delish !!! 
Haven't tried this dish before? Now you should definitively MUST TRY !! It's a bit sweet though but I promise you , you'll be so satisfied and pleased with the dish that you will want more !!
Here's the recipe for you. This recipe is for 2-3 person. For more, please adjust the quantity in the recipe. ✌💓

INGREDIENTS 
  • Sticky Rice ( Soak for at least 1 hour )
  • 5-6 Squids ( Clean inside out and let it dry ) Do not throw away the squid's head. (For use later)
  • 5pcs Pandan Leaves 
  • 3 small chunks of Palm Sugar ( depends on how sweet you want it to be)
  • Coconut milk 
  • Salt
Soak with water for 1 hour with a little bit of coconut milk



PREPARATION
⇉ Pour a bit of coconut milk ( half cup ) into the soaked sticky rice ( in water )
⇉ Stuff the squid with the soaked sticky rice ( Make sure NOT to put in to much rice. - recommended half from the squid's body )
⇉ Put back the squid's head on the end and poke it tightly with a toothpick to hold the sticky rice from coming out when cooked
⇉ Place the Pandan leaves nicely at the bottom of the pan.
⇉ Put in the squids and pour in the coconut milk . Make sure that the coconut milk is poured just enough to cover the squids only. 
⇉ Don't forget to put in the Palm Sugar , Salt to taste .
⇉ Make sure the fire is in low mode and close with lid. Let it simmer. 
⇉ Cook it until the broth (coconut milk + palm sugar ) is thicken and caramelized. 
⇉ You check if its done when the squid looks quite full . 


And YOU ARE DONE !!!  That's is all !! Enjoy your Stuff Squids with your family for tea time or just as a snacks while watching TV together. Whatever your reason may be !! 😉
I hope you'll enjoy this dish as much as I do  !! Good luck and BON APPETITE ' 💓😜


Stay safe , Stay at home , Stay Healthy   !!! 💓

DONT FORGET TO LIKE, SHARE, COMMENT AND SUBSCRIBE / FOLLOW 👍
Be nice, Be respectful and Be responsible. 

THANKS  💕🥰

Love and rise up , 
Zazasters a.k.a MamaMonsta👻

#homemade #stayhome #cookingathome
#kelantanese #stuffsquid #kelantanesedish #malaysianfoodbloggers
#malaysiafoodie #foodieatlarge #foodbloggerKL #KLblogger
#mamamonsterreview #zazastersreview #mamamonster #zazasters
#KLblogger #bloggerMY #bloggermalaysia
#malaysianlifestylebloggers #foodbloggermalaysia  #foodieblogger

15 comments:

  1. Aida suka ni! Kalau ke pantai timur, byk jual di tepi jalan. Confirm beli 1 bekas buat makan2 di hotel, zaza.

    Buat x pernah. Sebab mr.asben & anak2 tu x makan sotong gini. Malas nak buatnya kalau Aida je yg makan hu hu hu...

    ReplyDelete
  2. Looks yum! I saw this Vee juga nak makan! Yum yum yum! I love Sotong!

    ReplyDelete
  3. Nampak macam senang je nak buat tapi tak pernah la try lagi. Nampak menyelerakan ni. Boleh cuba!

    ReplyDelete
  4. Belum pernah try buat sotong sunbat dgb pulut begini.. mesti sedap ek..

    ReplyDelete
  5. ni memang in the list untuk berbuka nanti. thanks share resepi

    ReplyDelete
  6. Dah banyak kali nampak resipi sotong sumbat ini. Anak dara pulak kurang suka. Biasa dia makan sotong sambal jer.

    ReplyDelete
  7. Tak pernah buat sendiri. Tahu makan je..hehehe. Nanti bolehlah sis cuba buat resepi ni kalau rajin n cukup bahan. Terima kasih berkongsi resepi

    ReplyDelete
  8. Ya Allah besar-besar sotongnya. Azwar suka! Tapi cara masak ini belum pernah try, selalu buat goreng tepung dengan sambal biasa je.Had ini lagi sedap, nak cuba nanti. thank you for sharing.

    ReplyDelete
  9. Mommy kan sotong ni just mkn masak hitam sambal atau goreng kunyit. Masak sumbat macam ni belum lagi

    ReplyDelete
  10. Sedap ni ketupat sototong ni tapi sisyat belum try buat sendiri. Tengok resepi macam senang je. Boleh try nanti.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah lagi cuba resipi sotong sumbat ni. Kebetulan di rumah pun ada sotong boleh cubalah resipi ni. Ramai cakap sedap.

    ReplyDelete
  12. nampak sedap sotong sumbat ni, ni kalau makan mesti bertambah - tambah.

    ReplyDelete
  13. Suka makan ketupat sotong nih, memang sedap, sesekali makan manis ..pernah buat nanti nak buat juga untuk menu berbuka..

    ReplyDelete
  14. Woww menjadi sungguh sotong sumbat Zaza..Sis tak boleh makan sangat, perut jadi sebu, kena masa kat Kelantan thn lepas, adeiii sebu macam haper perut ...kena makan jamah-jamah je kalau nak..

    ReplyDelete
  15. Mane beli squid tu? Skrg tk dpt jenguk pasar basah...

    ReplyDelete

Be Nice, Be Respectful and Be Responsible. No Negative Vibes. Any Rude or Vile comments will be reported accordingly. Thank You :)

Spread Love . Stop Hatred. Live Life To The Fullest.

Popular Posts