Popular

Sunday, 26 April 2020

MILKSHAKE RECIPE - BANANA WITH AVOCADO ,YOGURT & CHIA SEEDS


[ HEALTHY BANANA MILKSHAKE WITH AVOCADO ,YOGURT & CHIA SEEDS RECIPE ]


Heyyoooo my dear readers 💓

Welcome to my awesome blog 😆. Today I'm gonna share another favorite banana milk shake recipe but the healthier version for you all to try out okay ! 

This Recipe is for 1 tall glass -

INGREDIENTS
  • 2 Bananas
  • 2 cups of Full Cream Milk or Skim Milk (your choice)
  • 1 Ripe Avocado
  • 2 scoops of Yogurt ( Can use Greek Yogurt if you want )
  • A pinch of salt ( if you want some salty taste)
  • A pinch of sugar ( you can substitute with Honey, cater to your own taste )
  • A handful of ice cubes ( to your liking)
  • 1 teaspoon of Chia Seeds
 

Blend all the ingredients together and it's DONE.  So there, a quick and easy healthy recipe for a delicious homemade milk shake that you can enjoy at home !!

YOU MAY WANT TO TRY THIS RECIPE TOO ➽ BANANA MILKSHAKE WITH PEANUT BUTTER


Drink this milkshake while on eat clean diet
Enjoy making some milkshake 💕🥛 and chill at home with your loves one !!


Well thats all for now ! Thanks a bunch for reading my blog !! I hope you enjoy as much as I do 😍😘

Stay safe , Stay at home and drink MILKSHAKE  !!! 💓

DONT FORGET TO LIKE, SHARE, COMMENT AND SUBSCRIBE / FOLLOW 👍
Be nice, Be respectful and Be responsible. 

THANKS  💕🥰

Love and rise up , 
Zazasters a.k.a MamaMonsta👻


#stayhome
#dudukrumah
#cookingtogether
#homemade
#alifzakitchen
#aisyzafran
#spendingtimetogether
#foodieatlarge #welovetoeat #foodblogger #foodiekl
#bloggerKL
#bloggerMY #foodporn
#icecream #milkshake
#bananamilkshake
#peanutbutter
#zazaazman8blogspot

12 comments:

  1. Nampak macam sedap je ni. Berkhasiat kalau buat air ni masa berbuka. Badan pun segar je. Pisang ni memberi tenaga segera.

    ReplyDelete
  2. Memang sedap la kot. I will also make this soon for my breaking fast - minus avocado sebab takde avocado di rumah

    ReplyDelete
  3. sedap nya resipi ni. memang sesuai sangat untuk dijadikan menu bersahur ni. nak nak kalau bujang macam saya ni kan.

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap, ini kalau makan untuk sahur, mesti kenyang kann...lama gak tak beli dan makan Chia seeds tu, kalau dulu pantang, minum air mesti nak letak..

    ReplyDelete
  5. mengancam betul for sure rasa sedap. sesekali minum minuman sihat kan sedap pulak. thanks sharing

    ReplyDelete
  6. Sis memang suka banana tetapi makan begitu sahaja dan jarang buat minuman shakes macam ni.

    ReplyDelete
  7. terima kasih share resepi. nak try tapi dkt rumah saya mcm susah nak cari bahan, nak kena pergi bandar , dah lebih 10km pulak hehe

    ReplyDelete
  8. Banana Milkshake memang sedap dan mengenyangkan. Saya memang suka banana milkshake ni. Nanti nak cuba resipi yang zaza share ni. Nampak sedap

    ReplyDelete
  9. Milkshake ni nampak sedap, minggu kedua sure sahur tak lalu nak makan dah jadi memang akan ubah menu makan ke oat pula... nanti nak try buat yang ni, moga bertahan kenyang sampai petang

    ReplyDelete
  10. Tgk je dah tau sihat teramat! Hehe. Boleh la cuba buat nnti. Pisang bnyk je dkt rumah sekarang. Tinggal nk blend je untuk dijadikan milkshake

    ReplyDelete
  11. sedap tu, nak cubalah nanti. kalau minum time sahur insyaAllah kenyang lama

    ReplyDelete
  12. ada pisang.
    ada peanut butter.
    ada yogurt.
    ada susu full cream, zaza.
    mcm kedai runcit dah rumah aida ni ha ha ah aha...
    kebetulan semlm asben gi top up brg dapur.
    ada buat sekali banana smoothie. just pisang & susu segar je masa tu.
    tu pun dah sedap.
    ni kan plak masukkan aneka bahan lain. triple sedap ler kan. tq for sharing.

    ReplyDelete

Be Nice, Be Respectful and Be Responsible. No Negative Vibes. Any Rude or Vile comments will be reported accordingly. Thank You :)

Spread Love . Stop Hatred. Live Life To The Fullest.

Popular Posts