Popular

Saturday, 21 March 2020

#MEALS4MEDICS - FUNDS


Hey Guys, 💗

As you all know, our medical frontliners are doing their best at helping us assisting and attending to patients needs , risking their life for us. While trying to fight and find cure for the virus. 

Doing all these for 24 hours non-stop , they may not have the time to take a rest let along to buy and eat a healthy meal.


So here, Meals 4 Medics is a collective effort to supply freshly-prepared meals for healthcare workers on duty at the COVID-19 wards in Malaysia.  It is a way to keep our healthcare workers nourished and fit in fighting the pandemic. 

In less than 24 hours, Meals 4 Medics managed to raise over RM10,000 to provide hot meals to our healthcare workers at the frontline fighting COVID-19

Thank you so much for your support! 💕


Even if you are unable to support financially, all you need to do is just like and share our page and our posts. This will help us a lot. 💪

Make a contribution: kita.fund/meals4medics



PLEASE SHARE TO HELP AROUND. THANK YOU ALL ❤️






Love always,
Zazasters a.k.a MamaMonster👻

24 comments:

  1. Alhamdulilah, sama-sama kita bantu..mudah-mudahan memberi keringanan beban kepada mereka yang memerlukan...

    ReplyDelete
  2. Bagusnya ada usaha macam ni. tindakan ini adalah salah satu carA menghargai pengorbanan petugas-petugas yang terpaksa mengambil risiko dalam usaha menyelamatkan mangsa-mangsa virus corona ..

    ReplyDelete
  3. Satu initiatif yang baik bagi membantu mengisi tabung dan membantu memberi makanan kepada para medic.

    ReplyDelete
  4. Ohh good to know about this Meals 4 Medics fund. Such a great effort as indeed they all definitely need this from us right.

    ReplyDelete
  5. jom sama2 kita membantu mereka yang memerlukan..moga mereka yang bertugas terus bertabah dan cekal mengahdapi situasi seperti ini

    ReplyDelete
  6. Sejak Malaysia dah banyak kes COVID-19, ada juga ruby perasan banyak tabung dah dibuka untuk membantu mereka yang bekerja menjaga kesihatan dan keselematan negara. Bagus inisiatif ni. InsyaAllah akan menderma asap.

    ReplyDelete
  7. Bagusnya ada platform macam ni untuk membantu fronliners. At least diorang terus bersemangat

    ReplyDelete
  8. Oh wow!!!!!!! This is a good service and charity for our heroes. Insya’Allah. Yes, our heroes need our love right now. Insya’Allah, saya Akan viralkan ini. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  9. Akan tolong sharekan..sesuatu yg baik untuk mereka yg bertungkus lumus untuk negara

    ReplyDelete
  10. Thanks for sharing dear..Bagus usaha Meals 4 Medics ni.
    Bukan tu saja now group NGO yang iena join tengah kumpulkan tudung sarung yg our nurse blh guna utk bekerja .Yang mana skrg dorang xde masa nk basuh baju btl2 .So dorang perlukan tudung sarung utk tudung pakai buang.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulilah for good samaritans all over the world for making the lives of our front-liner heroes much better. And we can assist in our small ways too by #StayAtHome

    ReplyDelete
  12. Wahh tahniah semua orang. Alhamdulillah jom bantu sama-sama semoga mereka terus kuat dibarisan hadapan.

    ReplyDelete
  13. bagus ada usaha begini. memang ramai yang terkesan dengan perintah berkurung ni. sama2 kita tolong

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah, bagusnya ade effort macam ni buat unsung hero kita semua. Thanks for sharing dear

    ReplyDelete
  15. sama2 kita usaha.. bagusnya effort macam ni. semoga dipermudahkan semua =)

    ReplyDelete
  16. Hopefully this Covid 19 will be end soon!
    God bless those who need help!

    ReplyDelete
  17. Bagus effort ni. Merekalah hero rakyat Malaysia. Tapikan....kesiannya sampai ada yang tak sempat nak makan pun sebab nak selamatkan nyawa pesakit. Terima kasih KKM dan Kitafund yang menganjurkan meals4medics!

    ReplyDelete
  18. Well done to Meals 4 Medics. Let's put on the effort together and wish the desease gone very very soon and everyone be safe

    ReplyDelete
  19. good effort untuk membantu frontliners kita!

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah, usaha yang sangat murni. Semoga semuanya dipermudahkan urusan :) Thanks sharing ya

    ReplyDelete
  21. Satu daripada sumbangan kita kepada Frontliner yang berjuang untuk terus menjaga keselamatan dan keamanan negara daripada penyakit yang kita tidak mahukan ini. Moga lebih ramai yang buat sumbangan dan juga membantu....

    ReplyDelete
  22. wow. terbaik.
    now, aida join office. kumpul dana and beli food and drinks utk kakitangan GH Melaka dan sekitarnya.
    kebetulan, asrama di office aida jadik markas tentera. so, kita sediakan makanan utk diorang selain dari makanan yg disediakan.
    diorang da bantu kita jaga persekitaran. kita reward diorang semula.

    ReplyDelete
  23. Semoga kita semua dapat membantu antara 1 sama lain hendaknya..
    Moga wabak ni cepat berakhir.. 😞

    ReplyDelete

Be Nice, Be Respectful and Be Responsible. No Negative Vibes. Any Rude or Vile comments will be reported accordingly. Thank You :)

Spread Love . Stop Hatred. Live Life To The Fullest.

Popular Posts