Popular

Sunday, 8 March 2020

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA

photo credit to timesindia.com


~~ SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA ~~ 

🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹

MESEJ YANG MENYENTUH HATI UNTUK SEORANG WANITA. 


Terharu sangat rasa tapi sememangnya , begitulah REALITI nya.
Kerjaya seorang wanita tak pernah ada rehat, tak kira masa... Kita sentiasa bersedia untuk yang tersayang 💝💝💝

■ Saya bekerja 24 jam sehari 

∎Saya adalah Ibu

∎Saya adalah Isteri...



■ Sayalah Anak perempuan..

∎Sayalah Kakak



■ Sayalah menantu...


■ Sayalah jam loceng..


■ Sayalah tukang masak...


■ Sayalah pembantu rumah...


■ Sayalah guru...


■ Sayalah pelayan..


■ Sayalah pemandu persendirian...


■ Sayalah jururawat..


■ Sayalah jurukamera..


■ Sayalah pengawal keselamatan..


■ Sayalah kaunselor..


■ Sayalah selimut...




📝saya x ada percutian
📝saya x ada cuti sakit
📝saya x ada cuti harian
📝saya bekerja siang malam
📝saya sentiasa 'on call'



Saya Dedikasi kan  untuk semua wanita.


Wanita adalah karakter yg paling unik umpama GARAM 💋
Adanya dia tidak diingati. Tiadanya dia menyebabkan segalanya menjadi tawar!!


SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA 💜!!
'

HARGAI SETIAP WANITA DIDALAM HIDUP ANDA KERNA MEREKA BEGITU BERHARGA 💪😍






A little bit information regarding International Woman's Day.

source courtesy of wikipedia.com

Why do we celebrate Women's Day on March 8?

The International Women's Day date was moved to March 8 in 1913. ... The day aimed to help nations worldwide eliminate discrimination against women. It also focused on helping women gain full and equal participation in global development. The day also marks a call to action for accelerating gender parity.

International Men's Day is also celebrated on November 19 each year.   👨💗

What is the history of women's day?
After women gained suffrage in Soviet Russia in 1917, March 8 became a national holiday there. The day was then predominantly celebrated by the socialist movement and communist countries until it was adopted by the feminist movement in about 1967. The United Nations began celebrating the day in 1975.


What is the theme for International Women's Day 2020?

The theme for International Women's Day (8 March) 2020 is, I am Generation Equality: Realizing Women's Rights. The theme is aligned with UN Women's new multi-generational campaign, Generation Equality, which marks the 25th anniversary of the Beijing Declaration and Platform for Action.




Be nice, Be happy and Be yourself. 

LOVE,


Zazasters a.k.a MamaMonster👻

15 comments:

  1. terima kasih zaza...teruskan menjadi blogger, curah kan pendapat dan pandangan zaza mengenai isu semasa dan kehidupan harian kita.

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Wanita. Saya bangga menjadi seorang wanita dan sekarang tengah membesarkan seorang wanita yang lain.

    ReplyDelete
  3. You are right sis... macam-macam yang kita as a woman ni lakukan, lalui dan bakal berdepan... walaupun kita ni merupakan hambanya yang lemah but still we always put our best in everything for our loved ones kannnn... Happy Belated Women's Day To You too ya... may we kept being showered with all of the best happening throughout our lives...

    ReplyDelete
  4. Selamat hari wanita buat Zaza..moga menjadi isteri dan ibu yang terbaik di dunia...

    ReplyDelete
  5. Ooo gitu sejarah hari wanita. Tambah lagi knowledge Marina. Thank you share

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Wanita Sedunia. Kita sebagai kaum wanita memang hebatkan. Segala galanya kita mampu lakukan.

    ReplyDelete
  7. always celebrate womens day sebab 8hb Mac birthday saya. semoga semua wanita terpelihara dan berjaya

    ReplyDelete
  8. Happy Women’s Day - insan paling kuat di dunia - the superhero of human race! Thank you to all women!

    ReplyDelete
  9. tq for sharing.
    ilmu baru utk aida pagi ni.
    bangga plak diri ni sebagai wanita :)
    rasa mcm penting plak ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  10. Wah baru tahu sejarah ni.. btw selamat hari wanita ya

    ReplyDelete
  11. Selamat hari wanita sedunia buat zaza & wanita2 yg baca komen Nur ni

    ReplyDelete
  12. Selamat hari wanita sedunia! Hee setuju sangat kalau kata yang perempuan ni memang super woman! Semua dia boleh buat :p

    ReplyDelete
  13. Happy women international day. Byk sgt keje pompuan ni selain bekerja n bisnes. Keje rumah takkan abis. Setiap hari akan berulang benda yg sama. Slmt hari wanita jugak buat insan teristimewa, my lovely mom. Semoga panjang umur, sihat, murah rezeki selalu. Amin ❤

    ReplyDelete
  14. Happy Women's Day, wanita memang banyak tanggujawab and berkorban untuk keluarga. Keep it up sis

    ReplyDelete

Be Nice, Be Respectful and Be Responsible. No Negative Vibes. Any Rude or Vile comments will be reported accordingly. Thank You :)

Spread Love . Stop Hatred. Live Life To The Fullest.

Popular Posts