Popular

Saturday, 11 April 2020

MILKSHAKE RECIPE - BANANA WITH PEANUT BUTTER


[Banana Milk Shake with Peanut Butter]

Hey my dear readers,

Since today's weather was kinda hot . My son , A'isy gave me a suggestion to make a cold delicious drink at home.

Banana milk shake with peanut butter .

A'isy favorite drink whenever there's bananas at home.

Well, he insisted that he want to assist his mama to make his favorite milk shake.


This Recipe is for 1 tall glass -


  • 2 Bananas
  • 2 cups of Full Cream Milk (your choice)
  • 2 scoops of Vanilla Ice cream
  • 1 scoop of Peanut Butter
  • A pinch of salt ( if you want some salty taste)
  • A pinch of sugar( cater to your own taste)
  • A handful of ice cubes ( to your liking)




You can do without the salt and sugar if you want to. If the banana is sweet, you can skip the sugar. The salt is just to alleviate the banana taste.

Blend all together and VoilΓ . Its all done. Garnish it with a scoop of ice cream 🍦🍦and finger biscuit.πŸͺπŸͺ Your choice πŸ˜‹


We usually sprinkle some rainbow sprinkles but I'm out of it. So finger biscuit will do. πŸ˜‰

So there, quick and easy recipe for a delicious homemade milk shake by Chef A'isy. πŸ₯›πŸ₯›


Look at that face πŸ˜πŸ’• He is so happy to make his own milk shake.

Enjoy making some milkshake πŸ’•πŸ₯› and chill at home with your loves one !!



My happy little Chef with his homemade milkshake


Well thats all for now ! Thanks a bunch for reading my blog !! I hope you enjoy as much as I do πŸ˜πŸ˜˜

Stay safe , Stay at home and drink MILKSHAKE  !!! πŸ’“

DONT FORGET TO LIKE, SHARE, COMMENT AND SUBSCRIBE / FOLLOW πŸ‘

Be nice, Be respectful and Be responsible. 

THANKS πŸ’•πŸ₯°

Love and regards, 

Zazasters a.k.a MamaMonsterπŸ‘»

#stayhome
#dudukrumah
#cookingtogether
#homemade
#alifzakitchen
#aisyzafran
#spendingtimetogether
#foodieatlarge #welovetoeat #foodblogger #foodiekl
#bloggerKL
#bloggerMY #foodporn
#icecream #milkshake
#bananamilkshake
#peanutbutter
#zazaazman8blogspot

19 comments:

  1. comel je dia tolong his mama kat dapur..
    adik spupu ada ajak buat ni tapi kakak dia malas layan
    nantilaa tengok how..

    ReplyDelete
  2. Ini boleh cuba buat ni, mesti sedap, macam rasa susu pisang cuma dia milk sahke je tekstur dia...nanti nak cubalah...

    ReplyDelete
  3. Sedapnya. Teringat susu pisang Korea. Ni boleh cuba la sebab bahan tak banyak sangat. Amboi si kecik tu pandai tolong ye?.

    ReplyDelete
  4. Suka kan time PKP tunjuk menu berhantu nak lagi ni kan. Hehehe. Banana milkshake ni kita suka sebab aroma pisang tu. Boleh repeat setiap hari wooo. Sedapnya. esok nak buat lah. Pisang takda hari ni. Hahaha

    ReplyDelete
  5. aduh, sedap nyer zaza.
    satu bahan aida takde - peanut butter.
    nak kena cek, vanilla ice cream ada lagi or da tinggal bekas :) ha ha ha ha...
    pisang ni memang wajib ada kat rumah. kudapan utk anak2.
    lelebih time pkp ni kan, tak dpt nak keluar rumah sgt beli kuih la, apa la.
    ptg td baru buat kek pisang. full cream milk ducth lady pun memang kerap ada dlm fridge.
    aida kerap buat kuah spageti, lasagna, semua guna full cream milk tu.

    ReplyDelete
  6. I saw you post this on your IG as well. I pernah tried mil shake nie. Memang yummy.

    ReplyDelete
  7. double delicious letak icecream tu. senang je nak buat nanti nak try

    ReplyDelete
  8. wah sedap & manis. rindunya nak beli milkshake ni. okay lepas ni bolehlah buat guna resepi ni.

    ReplyDelete
  9. Wah menu mudah dan mengenyangkan jugak tu. Gatal tekak pulak tengok tu, tetiba teringin air manis. Kena cuba juga ni nanti.

    ReplyDelete
  10. Kalau milkshake memang Bella prefer pisang. Sedapnya manis pisang. Byk betul resepi mudah tk pyh beli lat luar. Nanti sis cuba!

    ReplyDelete
  11. Saya memang peminat smoothie dan milkshake nih, yang pisang memang sangat sedap! nak suruh suami beli pisanglah esk

    ReplyDelete
  12. Ala sukanya anak dapat minum milkshake banana ni hehehe kita pun suka juga air pisang macam ni. Tiba lak rasa nak buat kena beli pisang online lah macam ni tak boleh jadi sedap dan mudah hur,,,,,

    ReplyDelete

  13. BANANA MILKSHAKE WITH PEANUT BUTTER LOOKS SO NYUMMY.. HAAA BUAT GUNA SUSU KEGEMARAN IENA FERNLEAF MESTI LAGI SEDAP CREAMY😁😁 NANTI NK BUAT LAH

    ReplyDelete
  14. Bagus minum air pisang ni..tambah dengan milk, aiskrim..aum..Anak-anak nad pun suka makan pisang ni..Tapi letak peanut butter macam mana pulak rasa dia..alamk kene cuba ni

    ReplyDelete
  15. Sis kadang-kadang buat jugak banana milk shake ni. Memang sedap le kalau minum sejuk2. Now minum nilofa susu pisang je sb dah jadi agen..hehehe.

    ReplyDelete
  16. Menarik resepi ni saya pun selalu buat tau. Senang dah sedap sangat serta berkhasiat

    ReplyDelete
  17. thanks info nanti saya boleh cuba sebagai resepi puasa nanti. insyaAllah. selamatberpuasa

    ReplyDelete
  18. Ok set, sabtu ni nak buat banana peanut butter smoothies sebab semua bahan dah ada kat rumah yay

    ReplyDelete
  19. Excitednya dia. Nampak menarik resepi ni. Kaya dengan protein.

    ReplyDelete

Be Nice, Be Respectful and Be Responsible. No Negative Vibes. Any Rude or Vile comments will be reported accordingly. Thank You :)

Spread Love . Stop Hatred. Live Life To The Fullest.

Popular Posts