Popular

Sunday, 12 April 2020

INDOOR ACTIVITIES WITH KIDS

Play Alphabetical Blocks

Activities that you can do with your loves one.


Hey my dear readers,

Since we are all obliged to stay in for the Extended Movement Control Order 3rd phase , do not be square or bored to death. This is just a slight measure for us all to take to break down and eliminate any virus spreading among us. Social distancing is A MUST !! 💪💪

So for that, before you die of boredom at home 😂. How about doing these activities instead with your love ones ? Follow me and discover what we can do at home !!

Read a book 


Today I will share tips for families with kids. These are a lot of fun, exciting things you can do with your kids at home. This is the time for you to spend more time with your kids. Create more sweet memories for them to cherish while growing up. Trust me , they will remember everything 😙💓

Play board games.

These are indoor games for 1-5 year old child that you can play along with. 

The right game can boost your kid's cognitive, physical, and emotional skills, so get your toddler started with one of these games:

Sing along together

Blow bubbles 

Just to name a few. 
  • Simon Says. ...
  • Hot and cold. ...
  • One for you, one for me. ...
  • Scavenger hunt. ...
  • Hide-and-seek. ...
  • Hopscotch 
  • Play “Go Fish.”
  • Read a classic children's book out loud together.
  • Make a fort out of blankets and pillows.
  • Freeze dance. A classic! ...
  • The sleeping song. Here are the short lyrics "Sleeping, sleeping, all the children are sleeping. ...
  • Indoor obstacle course. ...Move the furniture around so your little gymnast can practice his tumbles.
  • Yoga for kids. ...
  • Copy dancing. ...
  • Make up a dance. ...
  • Story go-round.
  • Memory. 
  • Acting Relay. ...
  • Parachute. ...
  • Puppet Show. ...
  • The Scarf.
  • Blow bubbles
  • Bowling pins
Indoor Bowling Pin exercise eye and hand coordination  

Parachutes 

➧ Or any games that you can think of. Be it a Video Games, Board Games, Card Games or Interactive games like Charades, Tic tac toe, Musical chair , Chess, Scrabbles,  Rock- paper- scissor, Puzzles, Coloring , Pictionary and more. 


Selective Color ball games 

The Scarf - kids can practice hand and body coordination

So choose a game everyday and play with your kids . The most important thing is to have fun and enjoy the moment you spend together as a family. Create that memories together. 💓

Musical chair 

Board games like scrabbles

Gymnast practice

Like me, I played with my son who is so active at home using a laundry basket but make sure to tell you kids to be careful with their fingers on the holes. There's many ways to have fun with just 1 basket !!! 😆

You can have a reading time together too. Choose a storybook and read with your kids. You can do coloring time with art blocks or with coloring books. 


Teach them new languages or memorize words using flash cards. 

I mean there's a lot of things to do and learn together. All you need to do is make time for them. Make them FORGET about any electrical gadgets like hand phone or TV. 



Play interactive video games together with them if needed but do play along side them ok ? Just to monitor screen time. 

I hope you all will have fun doing all these indoor activities tips with your kids. 


Well thats all for now ! Thanks a bunch for reading my blog !! I hope you enjoy as much as I do 😍😘

Stay safe , Stay at home and have FUN   !!! 💓

DONT FORGET TO LIKE, SHARE, COMMENT AND SUBSCRIBE / FOLLOW 👍

Be nice, Be respectful and Be responsible. 

THANKS 💕🥰

Love and regards, 



Zazasters a.k.a MamaMonster👻

Coloring time !


#stayathome #dudukrumah #spreadloveinstead #stopspreadingvirus
#covid19 #staysafe #bestrongtogether #havefuntogether #spendingtime
#familylife #myheartandsoul #loveofmylife 
#zazasters #mamamonster
#bloggerMY
#bloggermalaysia
#KLblogger #malaysianlifestylebloggers #parentingtips
#parentinglife #parentingblogger
#zazaazmanblogspot

Picture courtesy of wikipedia , googles and credit pictures to owners. 

20 comments:

  1. kena creative jugak nak hiburkan kanak2 sbb focus span diorang pendek jadi kena selalu tarik minat.. banyak cadangan aktivities blhla parents cuba during MCO ni hihi..

    ReplyDelete
  2. Bagus ada aktiviti macam ni. Kalau x, asyik main fon. Bukak pc main game je kerjanya..

    ReplyDelete
  3. Bagus ada list macam ni, budak sekarang adoii main game dan duk pegang handphone aje manjang tengok youtube....anak sedara Sis pun sama, ni Mamanya dah sekat, bawa main tanah liat laa, melukis laaa, baru senyap kejap dengan hp..

    ReplyDelete
  4. Since am all alone during MCO, I read, try better skin care routines and exercise a lot hahaha

    Also try to enhance cooking skill too

    ReplyDelete
  5. bila ada ank2 kecik time musim PKP ni nk kena pandai tarik minat diorang lakukan aktiviti yg menarik supaya diorang tk bosan dok dlm umh sebab tk bole nk main2 kt luar kan

    ReplyDelete
  6. Masa MCO ni kena kreatif juga since kita kena duduk rumah je. Takut anak2 ni bosan pulak kan. Kalau ada laman boleh la ambik angin juga.

    ReplyDelete
  7. untuk yang pkp bersama anak2 artikel ni bermanfaat untuk diorang. saya pkp sorang2 hehe

    ReplyDelete
  8. Banyak aktiviti boleh buat dengan anak. Barang2 dalamdalam rumah ni semuasemua berguna. As parents kenela join sekali supaya diaorang rasa seronok

    ReplyDelete
  9. tonton movie. buat homework. work from home.

    yes. aida memang ada few boardgames and cardgames.
    abis pusing dah, sis, anak-anak main. saidina paling kelakar.
    siap ijat merajuk lagi nak duit lebih :) ha ha ah ha...
    then, aida buat aktiviti baking baking lah dgn anak-anak.
    termasuk ijat tu. involve kan dia in anything.
    ada jugak berkebun. main badminton. teng teng kat laman.

    ReplyDelete
  10. Nak hilangkan bosan anak-anak, parents memang kena creative. Kanak-kanak nie kadang kala dia mudah bosan kalau aktiviti tu tak dapat menarik minat dia ;)

    ReplyDelete
  11. Thanks for sharing! That's why I keep my daughter busy during this MCO! If not I will also pening kepala.

    ReplyDelete
  12. Wah sonok la depa ya mak depa rajin main sama ya. Kenalah ye nanti boring bebudk. Jgn lupa belajar juga kan. Hehe.

    ReplyDelete
  13. what happen. kenapa gambar dalam post ni error. tak nampak gambar. btw kita mmg kena beri perhatian pada tumbesaran anak. waktu dari umur 1 tahun ni. mereka cepat belajar dan suka benda baru

    ReplyDelete
  14. kt rumah saya tak ada kids, yg ada baby je, baru umur 6 bulan. apa2 pun memang kena bijak cari aktivit utk dilakukan di rumah.

    ReplyDelete
  15. Dulu2 masa anak2 kecik memang tak terlayan dgn masing2 punya keinginan..sorg nk buat itu lah..yg sorg nk buat inilah..fuhhh nasib baiklah masing2 dh besar panjang sekarang

    ReplyDelete
  16. Banyak indoor activites yang kita boleh create buat dengan kids kan supaya mereka tak jemu. Bila dah jadi parent ni memnag kita kena be more creative.

    ReplyDelete
  17. banyak indoor activities kan boleh dilakukan. kena kreatif dan RAJIN sebenarnya. hihi

    ReplyDelete
  18. pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan bersama. kanak - kanak memang creative dan suka pada warna - warna. Hurm kalau tengok anak sedara huda punya gelagat tak terlayan kekadang, lagi lelaki kan ada je idea dia haha.

    ReplyDelete
  19. Kanak-kanak sekarang kena dilatih untuk aktiviti macam nih, kalau tak ada sebarang aktiviti nanti diaorang lekas bosan dan mula buat perangai.. handphone pun bagus juga membantu iq mereka boleh try games yang ke arah pembelajaran

    ReplyDelete
  20. Saya rasa masa pkp ni, didikan yang saya bg kat anak-anak mula nampak. sebab ibu kan garang. tak bleh main luar. takda pi rumah kawan dan fokus homework. utamakan apa yan penting. disiplin kuat. sepanjang pkp mereka takda minta keluar. pi kedai ke apa ke takmo. mereka faham tentang Coronavirus. Kalau duduk rumah memang akan main lego, puzzle, uno dan main nyorok-nyorok. busing rumah. saat indah masa pkp. hehe

    ReplyDelete

Be Nice, Be Respectful and Be Responsible. No Negative Vibes. Any Rude or Vile comments will be reported accordingly. Thank You :)

Spread Love . Stop Hatred. Live Life To The Fullest.

Popular Posts