VIT’S BERSAMA SUKARELAWAN TURUN PADANG BANTU MANGSA BANJIR

VIT’S BERSAMA SUKARELAWAN TURUN PADANG BANTU MANGSA BANJIR

Assalamualaikum Hi Semua 💛

Kita semua telah mengalami pelbagai situasi yang sangat terkesan beberapa tahun ini. Bukan sahaja dengan pandemik Covid-19 yang berleluasa yang telah memberi impak besar terhadap rakyat dan ekonomi namun pada akhir tahun 2021, kita telah mengalami bencana alam seperti banjir besar yang melanda beberapa negeri sehingga meragut hampir 50 nyawa, mengakhiri 2021 yang turut menyaksikan rakyat bersatu hati serta bangkit untuk saling membantu terhadap keluarga mangsa banjir.

Kesannya ibarat dilanda Tsunami, puluhan ribu mangsa ditempatkan di pusat pemindahan sementara (PPS) dan ribuan keluarga hilang tempat tinggal apabila rumah mereka dihanyutkan arus deras, manakala ribuan kenderaan pula terdampar serta musnah selepas ditenggelami banjir.

VIT’S BERSAMA SUKARELAWAN TURUN PADANG BANTU MANGSA BANJIR
Pada 19 Disember 2021, Vit’s sebuah syarikat pengilang mi segera yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu telah memberi bantuan hampir ke semua Pusat Pemindahan Sementara (PPS) bagi mangsa banjir di Shah Alam dan Klang.

Berikutan bencana banjir yang membadai hampir keseluruhan Lembah Klang dan Mentakab, Temerloh bermula 18/12/21, Vit's telah melancarkan satu program Bantuan Bencana Alam Mangsa Banjir di Mentakab Pahang kolaborasi dengan SME Association Malaysia dan kerjasama dengan Pembangunan Sumber Manusia Berhad (HRDCORP) HRDCORP CARE pada 27 dan 29 Disember 2021 yang lalu.

VIT’S BERSAMA SUKARELAWAN TURUN PADANG BANTU MANGSA BANJIR
Pada 27 dan 29 Disember 2021, Vit’s berjaya mengumpulkan sejumlah 80 orang sukarelawan yang bersama-sama turun padang membantu mangsa banjir di Mentakab, Pahang. Vit’s tidak menyangka rakyat Malaysia amat prihatin terhadap mereka yang terkesan oleh bencana banjir ini walaupun dalam tempoh masa yang singkat.

“Saya betul-betul tak sangka, sukarelawan ini semua sanggup turun padang walaupun ada yang datang dari negeri lain dan berlainan umur, bangsa bersama-sama bersemangat membantu mangsa banjir. Ini kali pertama saya melihat semua sukarelawan berganding bahu membantu dan saya amat kagum” kata Encik YT Lai selaku Pengarah Urusan VIT’S
TERIMA KASIH SUKARELAWAN BANTUAN BANJIR VITSVIT’S BERSAMA SUKARELAWAN TURUN PADANG BANTU MANGSA BANJIR

VITS juga telah menderma sejumlah 50 000 peket mee segera untuk meringankan beban mangsa banjir di Selangor dan Pahang serta amat berharap agar mangsa semua tabah dalam dugaan ini.

Terima kasih banyak-banyak kepada semua sukarelawan dan juga VITS kerana sudi memberi bantuan dari segi tenaga dan sumbangan kepada semua mangsa-mangsa banjir. Sedikit sebanyak menaikkan semangat mereka untuk mulakan kehidupan mereka dengan penuh harapan. 

TERIMA KASIH SUKARELAWAN BANTUAN BANJIR VITS!

 Well, that's all for now! Thanks for reading my blog !! I hope you've enjoyed it!

Have a wonderful day and always be happy!! 

THANKS FOR BEING A PART OF MY READERS  💕🥰
DON'T FORGET TO LIKE, SHARE, COMMENT AND SUBSCRIBE / FOLLOW 👍
 Be nice, Be respectful and Be responsible.

ZazaAzman a.k.a MamaMonsta👻